Lp-cover design

Oppgaven: Vi fikk som oppgave å designe et lp-cover, forside og bakside. Et av kriteriene var at vi skulle inkludere en design trend for 2018. Vi skulle også bruke programmene Photoshop, InDesign og Illustrator til å utføre oppgaven. Coveret skulle være i et 30cm X 30cm format.

Ide arbeid: Da vi fikk vite om oppgaven begynte jeg å lete på Pinterest og google etter inspirasjon til mitt eget cover. Jeg brukte også denne siden mye til inspirasjon. Jeg visste jeg ville lage et cover til et band/sanger som spilte popmusikk ettersom at det er det jeg hører mest på selv og kjenner best. Etter å ha sett på andre cover skulle vi lage skisser. Vi skulle først lage fyrstikk skisser som er mange små, ikke så detaljerte tegninger. Vi skulle tegne mange av dem ettersom den første ideen er som regel allerede brukt og ikke den beste (kill your darlings). Deretter skulle vi lage en arbeidstegning som er mer detaljert enn fyrstikk skissene og kan ha farge og forklarer bedre hva du har tenkt å gjøre. Jeg valgte å bruke glitch effekten som min trend for 2018 som var et krav å ha med i oppgaven. Jeg ønsket å gi coveret en mer følelse av teknologi og fremtiden og derfor valgte jeg skriften onomber som jeg fant på dafont.

Inspirasjon:

Skjermbilde 2017-12-15 kl. 10.21.48

Typografi inspirasjon:

Skjermbilde 2017-12-15 kl. 10.22.15

Skisser:

25435292_1985359865069357_1413380615_o25401099_1985359858402691_1282430363_o

Redigering: Da jeg skulle redigere bildet av modellen i Photoshop følget jeg en video på Youtube. I Illustrator brukte jeg brushen til å lage signaturen til sangeren som er på forsiden av coveret. I InDesign satte jeg sammen hele coveret og satt in teksten.

Sjanger: Jeg valgte å lage et cover der sangeren/bandet spilte popmusikk. Popmusikk er en forkortelse på populærmusikk, og er en samlebetegnelse for en rekke musikkstiler som er kommersielt orientert og i første rekke rettet mot et ungdoms publikum.

Budskap: Budskapet i coveret forteller om hvordan de voksne eller eldre ser på de yngre generasjonene med den nye teknologien og om hvordan mange tenker at denne teknologien ødelegger oss. Glitch effekten på modellen er den største faktoren i bildet som skal vise hvordan eldre generasjoner beskriver eller tenker om de yngste/yngre. Det svarte og hvite i marmoren skal være en kontrast og viser hvordan eldre mener at de yngre har blitt påvirket negativt av nettet/teknologien. Hvitt er i denne sammenhengen et symbol på renhet eller himmelen og det svarte er et symbol på urenhet eller helvete. Fonten som er brukt skal være med på å gi coveret en følelse av teknologi eller fremtiden. Det blå i glitch effekten skal symbolisere ungdommelighet ettersom at det er retter mot et ungdoms publikum på grunn av at det er popmusikk og det skal symbolisere kommunikasjon på grunn av at hele designet på coveret skal symbolisere teknologi og internett. Det røde i glitch effekten skal symboliserer fare ettersom at noen eldre generasjoner mener teknologien og internetter ødelegger oss.

KEBB:

Kontrast: er sterke forskjelleri designet som rik og fattig, svart og hvitt og kaldt og varmt.

Enhet: er det som gjentar seg i designet. For eksempel en farge.

Balanse: Hvordan de ulike elementene i designet ditt er plassert.

Bevegelse: Skaper spenning og liv i designet, man kan også skape orden.

(Komposisjonsprinsippene) kontrast, enhet, balanse og bevegelse. Kontrast er blitt brukt ved det svarte og det hvite i marmoren. Også det røde og det blå i glitch effekten og teksten er kontraster. Enhet er blitt brukt med at fargene gjentar seg. Det røde og det blå blir gjentatt i sangtitlene og glitch effekten på modellen på både forsiden og baksiden. Det svarte i marmoren og på hettegenseren til modellen er også en kontrast. Jeg har brukt balanse ved at jeg bruker halve bilde av Laura på baksiden av coveret slik at det blir like mye vekt på begge sider. Jeg brukte også balanse på forsiden ved at alt er plassert midt på og ikke mer til venstre eller høyre. Tekstene på forsiden av coveret er plassert rett under hverandre og den miste er plassert over i midten. Det er blitt brukt bevegelse med glitch effekten. Den gir coveret mer spenning og det kan gi coveret liv.

KEBB er et viktig hjelpe middel når én skal lage et design. Ved bruk av KEBB blir det mer orden i designet og designet ser mer gjennomtenkt ut. Designet blir også bedre av å følge disse “tipsene” ettersom det da er lettere å forstå designet.

Skjermbilde 2017-12-15 kl. 11.09.07Skjermbilde 2017-12-15 kl. 11.09.18

 

Slutt produkt:

Skjermbilde 2017-12-15 kl. 10.10.11

Skjermbilde 2017-12-15 kl. 10.11.22

Mock-up fill:

Skjermbilde 2017-12-15 kl. 10.14.16

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s